22. helmikuuta 2015

Kakkua kansalle

Viimein tuli päivä, jolloin Mirakin päätti viimein tehdä raakakakun. Ilmeisesti jos aivonystyrät saa tasaisella syklillä ärsykkeitä yhdestä asiasta, niin jotenkin sitä alkaa väkisinkin kiinnostumaan. Viimeinen niitti taisi tulla siinä, kun Kemikaalicocktailin Noora kirjoitti korvaavansa yhden aterian raakakakulla, koska sen verran täyttävää se on. Siis olisko ihan okei syödä aamupalaks kakkua ilman, että se olis oikeastaan kovinkaan väärin? Ei sillä, että en söis kakkua aamupalaks noin niinkun muutenkin.

Muuntelin hieman BLUMENWIES -blogin Suklaista raakakakkua, mutta sanoisin, että kyllä tämäkin kakku menee Suklaisesta raakakakusta.

kakku1

Pohja

2,5 dl cashewpähkinöitä ja manteleita (vedessä liotettu)
n. 10 kivetöntä ja kuivatettua taatelia (vedessä liotettua)
1 rkl sulanutta kookosöljyä
2 rkl raakakaakojauhetta 
mansikoita

Mitä noihin pähkinöiden ja taateleiden liotukseen tulee, niin itselläni ne virui vedessä noin 8 tuntia, mutta varmaan hieman lyhyempikin aika riittää. Liotus pehmentää niitä, eli helpottaa muussausta. Hienonna pähkinät ja lisää joukkoon muut ainekset paitsi mansikat. Laita tehosekoitin tai omassa tapauksessani sauvasekoitin hurisemaan. Tee aineksista mössöä! Jos tuntuu liian jäykältä niin sekaan voi laittaa lisää kookosöljyä. 
Kippaa mössö leivinpaperilla vuoratun irtoreunaisen kakkuvuuan pohjalle (halkaisijaltaan noin 15cm). Heitä pohjan päälle mansikoita tai jotain muita kivoja marjoja tai hedelmiä.  Laita pohja pakkaseen kovettumaan täytteen teon ajaksi. 

kakku2

Täyte

3 dl cashewpähkinöitä (vedessä liuotettuja)
0,5 dl vettä
0,5 dl hunajaa
0,5 dl kookosöljyä
1 dl raakakaakaojauhetta

n. 5 kivetöntä ja kuivatettua taatelia (vedessä liotettua)

Hienonna taas pähkinät pienemmiksi. Vippaa muut ainekset sekaan ja sitten taas mössö tasaiseksi tahnaksi. Jos tykkää, että kakussa on hieman sattumia, niin ei kannata antaa surista niin perusteellisesti. Sitten kun tahna on hyvä, niin kipataan se hieman jähmettyneen pohjan päälle. Koristele oman luovuutesi mukaan. Itse käytin raakakaakaorouhetta, kuivattuja granaatin siemeniä ja kookoslastujaLaita kakku pakkaseen kovettumaan noin 20 minuutiksi. 

Itselleni oli hieman arvoitus, että säilytetäänkö tuota kakkua pakkasessa vai jääkaapissa. Totesin sitten seuraavana päivänä, kun sen kakun sieltä pakkasesta viimein kaivoin, että varmaankin jääkaapissa. Oli meinaan koko komeus umpijäässä. Eli ei pidä ihmetellä miksi nuo valmiit kuvat on hieman huurteisia! 

kakku3kakku5kakku4

Lopputuloksena tuli kuitenkin oikein kelvollinen kakku! En tiedä mentiinkö ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta ainakin se muistuttaa kakkua eikä sisällä yhtään sokeria tai vehnää tai muuta kakkaa, eli on se sitten varmaan raakakakku. Hurraa! On se muuten ihan hyvääkin. Laitoin huomiolle, että sellaisena hieman jäisenä ja kohmeisena ehkä parempaa kuin vähän sulaneena. Täytyy vielä tarkkailla innostuuko tuo mieheke sitä syömään ollenkaan, koska sitten sen vasta tietää, että kelpaako se tavalliselle kansalle. 

-Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti