25. maaliskuuta 2015

Escape Room: Apocalypse

Jokainen älypeleistä kiinnostunut on varmasti joskus törmännyt Escape Room -nettipelisarjaan, jossa pelaajan tavoitteena on paeta lukitusta huoneesta. Onnistuakseen tässä, on pelaajan ratkottava sarja erilaisia arvoituksia ja pulmia. Kuulostaa siistiltä? Mitä jos huonepakoa pääsisi pelaamaan ihan oikeassa elämässä?

Pääsin sunnuntaina ennakkotestaamaan Kulttuuritehdas Korjaamolle tämän viikon perjantaina avautuvan Escape Room: Apocalypsen. Olin lukenut IRL Escape Roomeista aikaisemminkin, mutta suuresta pulmapelirakkaudesta huolimatta lähempi kontakti oli jäänyt puuttumaan. En oikein tiennyt mitä odottaa, ja täytyy myöntää että vähän kyllä jänskätti.

escape_room_web1
Kuva: Korjaamo
Ja millaistakos se sitten oli? No ihan ältsin huippuamahtavaa parasta! En muista millon olisin viimeksi ollut ongelmanratkaisun takia noin keskittyneessä mielentilassa. Jokainen selvitetty vihje antoi ihan älyttömän adrenaliinipiikin, ja kaikki pulmat oli onnistuttu suunnittelemaan juuri sopivan haastaviksi. Huoneesta pakenemista voi kokeilla 2-6 henkilön ryhmissä. Aikaa huoneesta poispääsyyn on 60minuuttia. Saattaa kuulostaa paljolta, mutta todellisuudessa tunti menee ihan hujauksessa. Koekaniiniryhmämme sai huoneen oven auki vain 2 sekuntia ennen ajan loppumista! No nyt tää kuulostaa siltä, että oltais oltu tosi huonoja. Oikeesti oltiin ihan mahtavan hyviä! Kaiken kaikkiaan Escape Roomista jäi todella hyvä fiilis.

escaperoom
Maailman pelastaminen aiheuttaa tahatonta taikakissatyttöposeerausta
  • Missä? Kulttuuritehdas Korjaamolla. Korjaamon lisäksi huoneesta pakenemista voi harrastaa eri tahojen toimesta ainakin Helsingin Kalliossa sekä Tampereella. Näitäkin on kyllä pakko päästä testaamaan mitä pikimmiten!
  • Kenelle? Kenelle tahansa aivotyöstä nauttivalle, yhdessä 1-5 kaverin kanssa.
  • Miksi? Toiminnallista, aktivoivaa ajanvietettä. Varteenotettava vaihtoehto esim. leffaillalle!
  • Paljonko maksaa? Paikasta riippuen tunti pakenemista on alkaen 100€. Viiden hengen ryhmältä tämä kustantaisi siis kaksikymppiä per nokka. 

Escape Room: Apocalype saakin siis epävirallisen Annika suosittelee -leiman. Tänne kaikki!
Ja todettakoot vielä tähän loppuun, että tämä postaus on ihan rehellisen innostunut henkilökohtainen suositus, eikä sitä ole toteutettu yhteistyössä minkään kaupallisen tahon kanssa. 

-Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti