14. kesäkuuta 2015

Kauneutta kaikille

Mikä olisikaan parempaa kuin sateisen sunnuntain kauneudenhoitovinkit? Ehkä aurinkoisen lauantain Suomenlinnaretki, mutta päädyin nyt kuitenkin näihin kauneudenhoitojuttuihin. Tai ainakin näiden jälkeen tuntuu puhtaammalta, jos ei muuta. Suurin osa on varmaan kaikille jo ennestään tuttuja, mutta ihastelkaa sitten vaikka noita miun uusia nörttilaseja.

sataakaksi

Oma lempparini muutamien viikkojen aja on ollut kasvonaamio, joka on niinkin simppeli kuin suolaa ja sitruunamehua.

Käytän ihan kaupan halvinta suolaa ja sellaisessa pienessä purkissa myytävää sitruunamehua. Näistä vain sekoittelee shottilasiin mukavan löysää tavaraa ja hieroskelee naamaan. Kuorii just sopivasti, ja noin 20 minuutin vaikutusajan jälkeen kaikki naaman pöpötkin on onnistunut kuolemaan, Voin vaikka vannoa, että mustapäät näyttää aina tän jälkeen asteen verran pienemmiltä. Miinuksena ympäriinsä varisevat suolahiput.

Laitan yleensä tän jälkeen varmuuden vuoksi vielä sellaisen tehokosteutusnaamion purkista, ettei naama kuivahda liikaa.

sataa 

Sunnuntait ja Netflixin pyhä liitto on omiaan myös erilaisille hiusnaamioille. Tällä kertaa menin ihan villiksi ja tavallisen öljyn sijaan kokeilin hunajaa ja avokadoöljyä.

Hiuksista tuli ainakin mukavan tahmaiset levityksen jälkeen! Kyllä ne melko pehmoisilta myös tuntuu, tosin aina pesun jälkeen ne tuntuu poikkeuksetta pehmoisimmilta kuin ennen pesua. Mutta ihan vaan simppelisti muutama ruokalusikallinen öljyä ja muutama lusikallinen hunajaa kunnolla sekaisin, ja koko homma kuiviin pesemättömiin hiuksiin ainakin puoleksi tunniksi Tai parin vapaa valintaisen Netflix jakson ajaksi. Öljyhauteiden jälkeen pesen hiukset yleensä varmuuden vuoks parikin kertaa, ettei hiuksiin jää liikaa öljyisyyden tuntua.

sataakolme

Sitten viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä lähes ilmainen kokovartalokuorinta, jonka aineksena on aamuiset kahvipurut, tilkkanen öljyä ja sopivasti saippuaa. Mielestäni on hyvinkin tärkeää lisätä vähän ihan tavallista saippuaa sekaan, koska muuten iho jää tosi öljyiseksi ja ikävän tahmaiseksi. Tällä kombolla saa koko kylppärin ja ihon tuoksumaan kahvilta. Samalla ihosta tulee kuitenkin pehmoisimmistakin pehmoisin.

-Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti