19. maaliskuuta 2015

Ilmajoogailua

Kävin eilen ensimmäistä kertaa kokeilemassa ilmajoogailua, eli aerial yogaa Vertical Clubilla. Aikaisemmin on tullut jonkin verran harrastettua astanga- ja hathajoogaa ja odotin aikamoisella mielenkiinnolla, mitä oikein on tulossa. Näin rehellisesti sanottua minuu ei ihan niin hirveesti kiehtonut se joogaosuus, vaan enemmänkin se, että pääsee kokeilemaan niitä hammockeja.

Lajissa on siis kyse joogan yhdistämisestä ilma-akrobatiaan. Apuna liikkeissä käytetään kattoon kiinnitettyä kangaslenkkiä eli hammockia.


Ja voi vitsit! Oli niin kivaa ja mukavaa, tykästyin ihan kympillä. Liikkeiden kanssa oli hieman säätöä ja hammockiin totuttelu vaatii oman aikansa. Tykkäsin kuitenkin kun tunnin aikana lämpö pysyi jotenkin tosi hyvin yllä, verrattuna tavalliseen joogaan, jossa tuppaan aina palelemaan lopputunnista (jotain tekemistä voi tietysti olla koulujen vetoisilla liikuntasaleilla). Keskityttiin avaamaan enemmän yläkroppaa ja selkää, jotka on just itselle niitä ongelmakohtia. Tunnin jälkeen olikin melkoisen rentoutunut ja löllö olotila.


Ehdottomasti parasta oli tunnin lopussa ollut rentoutuminen, jossa mentiin makoilemaan hammockien sisälle. Tuli ihan sellainen toukka kotelossa -olotila, kun vain sai sykkyrällä olla oman kankaan suojissa.

Ensi viikolle on jo varattuna toinen tunti, jossa keskitytään vähän enemmän siihen akrobatia puoleen. En millään malttaisi odottaa!

-Mira

kuvat Vertical Club ja Bodywise

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti