8. maaliskuuta 2015

Kapteeni merikarhun 6 ja 1/2 tuntia

Lauantain aamuna molemmilla oli vähän sellainen olo, että olisi voinut nukkua vielä jokusen tunnin. Mutta laiva kutsui Tallinnaan ja olihan siihen kutsuun vastattava!

IMG_8291

Meillä oli varattuna pöytä aamupalabuffetin toiseen kattaukseen klo 9:30. Koska laiva lähti jo kahdeksalta, oli meillä vielä hetki aika koomailla. Mira leikki kebabeläintä ja Annika söi matkapahoinvointia helpottavan inkivääritabletin. Hetken möllötettyämme suuntasimme vielä laivan parfymeriaan nuuhkimaan hajuvesiä.

IMG_8301m

Laiva saapui satamaan klo 11. Päätettiin maksimoida maissaoloaika, joten napattiin taksi Telliskiveen. Se osoittautui ihan fiksuksi valinnaksi, ja kustansikin vain noin. 10€. Telliskivi Loomelinnak on siis vanha teollisuusalue, jonka osa rakennuksista on kunnostettu pikkuputiikeiksi, kahviloiksi ja taidegallerioiksi. Varsinkin virolaisesta designistä kiinnostuneiden kannattaa suunnistaa tänne, ihan superhurmaava paikka!

tallinna (2)
tallinna2 (2)

Aikamme ränsistyneitä tehdasrakennuksia pällisteltyämme lähdimme suunnistamaan radanvartta pitkin kohti keskustaa.

IMG_8352
tallinna3 (2) IMG_8316m mirapiirros1
teollisuus

Vanhassa kaupungissa kävimme parin turistikaupan lisäksi ihanassa pienessä vintageliikkeessä Annimarissa, jonka sijainnin olimme kaivaneet karttaamme jo Suomen puolella. Hyvä niin, sillä rakennuksen toiseen kerrokseen ei meinannut osata edes kartan avulla!

tallinna6 (2)

Syömässä kävimme Kompressorissa, joka on myöskin vanhassa kaupungissa. Paikka on tunnettu pannukakuistaan eli näin suomalaisittain lätyistä, joissa on suolainen tai makea täyte. Paikan juustopallot on myös aika kuumaa kamaa!

Ruuan jälkeen huomattiin sattumalta kivan näköinen kauppa, josta löytyikin sitten vaikka mitä kivaa.
Tali myy Virolaisten suunnittelijoiden töitä melko kohtuullisin hinnoin.

tallinna7 (2)

Loppuaika käytettiin kiertelemällä perus vaatekauppoja Viru keskuksessa ja Rottermannin kauppakeskuksessa. Onnistuttiin ajoittamaan meidän liikkuminen täydellisesti, käytiin kaikkialla missä haluttiin ja oltiin juuri sopivasti takaisin terminaalissa. Vajaassa seitsemässä tunnissa ehtii yllättävän paljon kaikkea!

Kotimatkalla käytiin tekemässä vielä viimeiset tuliaisostokset laivan Taxfreessä, syötiin kuumaakin kuumempia ranskalaisia ja puhuttiin zombeista.

-Annika ja Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti