12. huhtikuuta 2015

Hiusrintamalla hattaraa

Oon melkeinpä koko pienen ikäni värjäillyt hiuksia. Oma luonnollinen väri on ollut mullan alla oikeastaan, hmm, varmaankin reippaasti yli kymmenen vuotta. Skaala on ollut mustasta vaaleaan ja punaiseen, mutta mitään sen erikoisempia värejä ei ole tullut kokeiltua. Kunnes tuli se päivä kun Pinterestissä hakuun eksyivät sanat pastel hair dip dye. 

Olin oikeastaan ihan vahingossa ollut värjäilemättä hiuksia sitten viime kesän, ja juurikasvu oli venähtänyt aika kivasti. Ymmärrys oli suuri, kun vihdoin tajusin, että miksi ihmeessä ihmiset haluavat värjätä erikseen juurikasvun itsellensä. Salaisuus ilmeisesti on, että tarpeeksi pitkä juurikasvu näyttää oikeastaan ihan hyvältä.

Pitkästä juurikasvusta sitten muotoutui sellainen ajatus, että mitäpä jos sen oman värin antaisikin kasvaa takaisin. Muutama vuosi siinä varmaan menisi ja kärsivällisyys ei normaalisti kuulu hyveisiini. Sitten niihin ajatuksiin tuli kuitenkin jostakin se dip dye, elikkä mitäpäs jos värjäilisikin vain latvoja. Juurikasvu saisi olla ja kasvaa rauhassa, mutta saisin kuitenkin jotain vaihtelua hiuksiin. Suorastaan täydellinen suunnitelma!

pinterest
(kuvat Pinterest)

Tällä hetkellä silmääni hivelevät eniten vaaleanpunaiset pastellin sävyt, mutta kyllä sitä vähän himottaisi kokeilla kaikkia sateenkaaren värejä. Sitten kun oon tosi vanha, niin tuun ihan saletisti olemaan se hullu kissamummo, jolla on violetit hiukset ja permanentti.

Eipä siinä sitten kun tuumasta toimeen! Hakusessa olisi siis sellainen hattarainen vaaleanpunaiseen taittava hiusväri, mutta voi olla, että matkan varrella joutuu tekemään kompromisseja. Lähtötilanteesta ei luonnollisestikaan ole mitään kunnon kuvaa, mutta jotain tämän tapaista se oli, eli melko tummat ja punaruskeat.

hiukset

Alkuun kokeilin muutamaan otteeseen C-vitamiinilla vaalentamista, ja ehkä pientä vaalenemista oli havaittavissa. Sitten otin kovemmat aineet käyttöön, ja ensimmäisen vaalennukseen jälkeen näytti kutakuinkin seuraavalta. Tää oli oikeastaan tosi kiva sävy, tykkäsin aika paljonkin.

DSCF0920

Ennen vaalennusaineiden lyömistä päähän annoin hiusten muhia kookosöljyssä muutaman tunnin, jonka päälle laitoin sitten tökötit. Uskoisin ainakin, että öljy suojasi ainakin hitusen hiuksia kuivumasta niin paljoa. Toisaalta olin hieman nössö noiden vaalennusten kanssa, ja harmittaa näin jälkikäteen, kun en antanut aineen vaikuttaa vielä muutamaa minuuttia kauemmin. Päästiin kuitenkin seuraavaan lopputulokseen. Vaaleni muutaman asteen, mutta omaan makuuni ehkä hieman liikaa keltaisuutta jatkoa ajatellen.

vaalennus

Yritin saada keltaisuutta pois Biozellin Color Mask Silverillä ja aavistuksen se siitä hälvenikin. Tämän jälkeen heitin päähän hoitoaineesta, Biozellin Color Mask Silverista ja Raspberrystä tehdyn seoksen. Huomatkaa hienoin värjäyspaita ikinä. Oon ikuisesti katkera kun tuon helmaan tuli joku kummallinen tahra jo aikoja sitten, joka ei millään lähde pois. Pitäisi ehkä kokeilla sappisaippuaa kun kaikki kehuu sitä.

varjailyaLopputuloksena tuli melkoisen kirkkaat korallin väriset hiukset! Vähän jotain tämmöistä osasinkin odottaa, en ehkä ihan noin kirkasta väriä kuitenkaan. Lopputulokseen olin kuitenkin ihan tyytyväinen. Hämmästyin kun sitä väriä tuli noinkin paljon vaikka lantrasin sekaan kuitenkin reippaasti hoitoainetta.

hohoo0001

Viikko sitten yritin vielä vaalennella lisää vaalennusvoiteella, mutta mitään kovin järisyttävää vaalenemista ei harmikseni ei tapahtunut. Miinuksena vain latvat kuivahtivat ja tukka alkoi kunnolla purkkaantumaan (eli siis venymään). Kiitos kuitenkin Giovannin 2chic Ultra-Sleek hoitoaineen niin ei ainakaan enää veny, mutta ehkä jätän suosiolla vaalentelun ainakin hetkellisesti vähemmälle :--D

Perjantaina hiukset näyttivät kuitenkin tältä, anteeksi ne ovat kovin likaiset ja kuvat tuli otettua melkoisessa kiireessä, mutta ehkä tuosta sävystä saa jotain selvää. Tämmöiset ne kuitenkin on muutaman pesun jälkeen kun ei ole laittanut lisää sävytettä. Edestä paljon haalistuneemmat, koska otsatukkaa on tullut pestyä enemmän.

hiuksetnyt

Semmoista siis kuuluu tukkarintamalle! Hämärässä valossa näyttävät oikeastaan ihan oransseilta, mutta luonnonvalossa mukana on kyllä hieman tuommoista vaaleanpunaista. Odottelen kyllä aika innolla tuon oman värin kasvamista, kun näyttää siltä, että se olisi tuollainen kylmä harmaaruskea. Sellainen yksivärinen polkka olisi meinaan aika kiva..

 -Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti